Stacionarni planetarij


Ponudba za posameznike, družine in zaključene skupine


V največjem planetariju v Sloveniji, postavljenem ob gostišču Jelenov greben v Olimju, smo za vse poslušalce, od petega leta starosti, pripravili izjemne predstavitve o vesolju.


 


Pri nas boste izvedeli in doživeli razvoj vesolja od velikega poka naprej, razvoj zvezd in planetov, usode svetov ter razvoj življenja. Popeljali vas bomo med zvezde in ozvezdja, kjer boste spoznali grške mite in junake, ki so ozvezdjem dali imena. Popeljali so bomo po osončju, spoznali meglice in galaksije ter ostale skrivnostne svetove in dogodke v vesolju.

 


Urnik

Ura PetekSobota, Nedelja, Prazniki
11:00 ABC Vesolja. 
12:00
Naše osončje 
13:00 Otroško vesolje
14:00ABC VesoljaLuna in lune
15:00Od Zemlje do galaksijOd Zemlje do galaksij
16:00

17:00

18:00

19:00

20:00

Možen je zakup terminov za zaključene skupine tudi izven delovnega časa.

Prosimo, da nam posredujete vaše želje prek kontaktnega obrazca.

 


Planetarij je tudi prostor za različne oblike druženj, od seminarjev in predavanj, do pogovornih večerov in glasbenih nastopov. Za vaš poseben dogodek ga lahko rezervirate tudi vi, bodi si kot skupinski ogled naših vsebin, ali pa kot ambient, s katerim želite presenetiti vaše najdražje, prijatelje ali sodelavce.

 


Vesoljski dogodek v planetariju Odiseja

Enkrat mesečno izvedemo tudi poseben vesoljski dogodek, kjer vam vsakič predstavimo nekaj novega. Ob dogodkih boste spoznali vsebine o vesolju še bolj podrobno, ogledali si boste zanimive vesoljske eksperimente in si s teleskopi ogledali Luno, planete ter ostale zanimive objekte in dogodke kot so Lunin ter Sončev mrk.

 


PROGRAM v planetariju

V planetariju Odiseja na Jelenovem grebenu izvajamo prezentacije o vesolju, namenjene vsem obiskovalcem, od petega leta starosti. Vsebino programov sproti prilagodimo strukturi poslušalcev.

Ker sledimo najnovejšim dognanjem v astronomiji, neprestano posodabljamo naše prezentacije, tako da boste ob vsakem obisku planetarija izvedeli kaj novega.

Prav tako lahko v tem planetariju izvedemo celoten dan dejavnosti za učence in dijake.

 

Osončje, naše kozmično dvorišče

Spoznajte naše osončje v čudovitem potovanju med planeti.


Luna in lune

V našem osončju poznamo okoli 180 lun. Nekatere so zelo zanimive in nenavadne, za nameček pa raziščemo še našo Luno.


Skrivnostno življenje zvezd

Zvezde so zelo oddaljena sonca. Kakšne zvezde poznamo, kako velike so in kakšno je njihovo življenje?


Od Zemlje do konca vesolja

V čudovitem potovanju od velikega poka dalje, čez naše osončje, mimo meglic in galaksij, do roba našega znanega vesolja.


Otroško vesolje

Otroci v tej prezentaciji spoznajo osnove astronomije in merjenja časa. Spoznajo zvezde in ozvezdja, grške mite in junake za ozvezdji. Spoznajo kaj sestavlja naše osončje, kje v galaksiji ga najdemo in kateri so najzanimivejši planeti v osončju.


Zanimivosti vesolja

V krajšem filmu se popeljite skozi osončje, mimo planetov in galaksij, do konca vesolja ter spoznajte najbolj zanimive podatke o vesolju.


MNENJA OBISKOVALCEV PLANETARIJA